Welkom op mijn blog! 


2023-08-08

Vakantie, pubers en lijstjes

Terwijl ik dit typ, komt het met bakken uit de hemel. Echt hollands weer. Heerlijk weer om de koffers in te pakken om naar een zonnige bestemming te gaan. Echter, voordat het zover is moet er van alles gebeuren. Het woord “moeten” geeft bij mij en mijn gezin een storing, op het woord “moeten” doen wij het niet zo goed. 

Tel daarbij op dat de pubers niet heel erg veel zin hebben om dingen te bedenken om te gaan doen en op mijn voorhoofd staat niet het woord “animatie” dus dat was even een korte spanningsboog hier de afgelopen 3 weken. Maar de vakantie staat nu ook bij ons voor de deur, ik ben zelf enorm van de lijstjes afwerken en alles onder controle hebben voordat ik rustig onze voordeur achter ons dicht kan trekken om echt te gaan genieten. 

Hier in huis hangt dus een lijstje met dingen die “moeten” gebeuren voordat we weg kunnen, denk hierbij aan kleren inpakken, laatste spulletjes kopen, auto opruimen, ramen lappen, kamers opruimen en zo kan ik nog wel een aantal dingen verzinnen. Aangezien we hier met zn viertjes wonen ben ik van mening dat we dit ook met zn viertjes voor elkaar kunnen krijgen. Op dit lijstje zet iedereen zn naam achter een taakje, ik zeur dan niet meer dat het moet gebeuren maar we spreken wel af dat deze taak gebeurt voordat we op vakantie gaan. 

Vanochtend was de puberella de auto aan het schoonmaken en de puber was de ramen aan het lappen, ondertussen hebben wij binnen even aangepakt, met anderhalf uur was alles aan kant en had mama weer rust in haar hoofd! En hadden we heerlijk de tijd om even een film te gaan kijken! 

In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat het namelijk niet werkt als ik aangeef dat iets nu “moet” gebeuren, ze willen best helpen maar wel op eigen tempo. En eigenlijk snap ik dat ook best, want wie wordt er nou wel blij van als iets moet :) Helaas moeten sommige dingen nou eenmaal, maar als je daar dan nog een beetje je eigen draai aan kan geven dan is moeten ineens veel minder erg! 

Fijne vakantie lieve mensen, geniet van elkaar en van de tijd die je met elkaar door kan brengen, op welke manier dan ook! 

Wanda - 14:19:36 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.


E-mailen
Bellen
Info