Welkom op mijn blog! 


2023-04-20

Meivakantie!

De meivakantie staat voor de deur en dat betekent voor veel kinderen een heerlijke pauze van school. Het is een tijd om even tot rust te komen, leuke dingen te doen en tijd door te brengen met familie en vrienden. Maar voor sommige kinderen kan de meivakantie ook voor de nodige uitdagingen zorgen.

Als kindercoach weet ik dat de meivakantie voor sommige kinderen een periode kan zijn waarin zij extra begeleiding en structuur nodig hebben. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om de structuur en regelmaat van school te missen, waardoor kinderen zich onrustig of verveeld kunnen gaan voelen.

Daarom wil ik graag een aantal tips delen om de meivakantie op een ontspannen en plezierige manier door te komen:

1. Maak een vakantieplanning: samen met het kind kun je een vakantieplanning maken waarin activiteiten worden opgenomen die aansluiten bij de interesses en behoeften van het kind. Op deze manier creëer je structuur en duidelijkheid voor het kind, wat kan bijdragen aan een ontspannen vakantie.

2. Plan ontspanning in: naast leuke activiteiten is het ook belangrijk om voldoende rustmomenten in te plannen. Dit kan bijvoorbeeld door samen te oefenen met ontspanningstechnieken zoals ademhalingsoefeningen of mindfulness.

3. Ga naar buiten: de meivakantie is een perfecte tijd om lekker naar buiten te gaan. Maak een wandeling in de natuur, ga picknicken in het park of speel een potje voetbal op het grasveld. Beweging en frisse lucht zijn goed voor zowel lichaam als geest.

4. Maak tijd voor creativiteit: laat het kind zijn of haar creativiteit uiten door bijvoorbeeld te tekenen, schilderen of knutselen. Dit kan helpen om stress te verminderen en het gevoel van controle en autonomie te vergroten.

5. Maak tijd voor quality time: de meivakantie is een mooie gelegenheid om quality time door te brengen met het gezin. Plan bijvoorbeeld een gezellige spelletjesavond, ga samen koken of maak een uitstapje naar een pretpark of museum.

Ik hoop dat deze tips jullie kunnen helpen om de meivakantie op een ontspannen en plezierige manier door te komen. Geniet van deze mooie tijd samen en vergeet niet om af en toe even lekker te ontspannen!

Admin - 08:34:35 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.


E-mailen
Bellen
Info